Варення з волоських горіхів з вапном – цікавий рецепт, який кожному потрібно взяти на замітку. Такі ласощі виходять дуже яскравими і насиченими за смаком. Крім того, таке варення має ряд корисних для здоров’я властивостей. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Волоський горіх 1 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Вода ⅘ л.
- Лимон 2 шт.
- Гвоздика 10 шт.
- Кориця 2 палочки
- Для води вапняної:
- Вапно гашене ½ л.
- Вода 5 л.
Кроки
- Очищаємо волоські горіхи від зеленої шкірки і промиваємо їх. Складаємо горіхи у велику каструлю або миску, після заливаємо холодною водою так, щоб вона повністю покрила продукт. Ми залишаємо на 2 дні, при цьому змінюючи воду 3-4 рази на добу.
- Приготуємо вапняну воду. Для цього розводимо гашене вапно в холодній воді. Розчин ретельно перемішуємо і залишаємо на 3 години. Потім профільтровуємо вапняну воду і заливаємо нею горіхи на добу.
- Зливаємо вапняну воду з горіхів і ретельно промиваємо їх свіжою водою. Проколюємо кожен горіх виделкою або голкою з усіх боків і заливаємо звичайною холодною водою ще на дві доби.
- У каструлі кип’ятимо 500 мл води, опускаємо сюди горіхи і залишаємо на 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді. Викладаємо інгредієнт на паперові рушники і даємо обсохнути.
- Для приготування сиропу, висипаємо цукор в каструлю і заливаємо холодною питною водою. Доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо горіхи, прянощі і вливаємо лимонний сік.
- Доводимо заготовку до кипіння і залишаємо на добу. Повторюємо цю процедуру ще три рази, потім варимо горіхи до готовності, поки вони не стануть м’якими. Розкладаємо варення із зелених волоських горіхів по стерилізованим банкам, закочуємо і охолоджуємо.
Варення з волоських горіхів з вапном готове. Готове частування зберігайте в прохолодному і сухому місці.