Варення з волоських горіхів з вапном

Варення з волоських горіхів з вапном – цікавий рецепт, який кожному потрібно взяти на замітку. Такі ласощі виходять дуже яскравими і насиченими за смаком. Крім того, таке варення має ряд корисних для здоров’я властивостей. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
74 год 30 хвДрук
  • Очищаємо волоські горіхи від зеленої шкірки і промиваємо їх. Складаємо горіхи у велику каструлю або миску, після заливаємо холодною водою так, щоб вона повністю покрила продукт. Ми залишаємо на 2 дні, при цьому змінюючи воду 3-4 рази на добу.
  • Приготуємо вапняну воду. Для цього розводимо гашене вапно в холодній воді. Розчин ретельно перемішуємо і залишаємо на 3 години. Потім профільтровуємо вапняну воду і заливаємо нею горіхи на добу.
  • Зливаємо вапняну воду з горіхів і ретельно промиваємо їх свіжою водою. Проколюємо кожен горіх виделкою або голкою з усіх боків і заливаємо звичайною холодною водою ще на дві доби.
  • У каструлі кип’ятимо 500 мл води, опускаємо сюди горіхи і залишаємо на 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді. Викладаємо інгредієнт на паперові рушники і даємо обсохнути.
  • Для приготування сиропу, висипаємо цукор в каструлю і заливаємо холодною питною водою. Доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо горіхи, прянощі і вливаємо лимонний сік.
  • Доводимо заготовку до кипіння і залишаємо на добу. Повторюємо цю процедуру ще три рази, потім варимо горіхи до готовності, поки вони не стануть м’якими. Розкладаємо варення із зелених волоських горіхів по стерилізованим банкам, закочуємо і охолоджуємо.

Варення з волоських горіхів з вапном готове. Готове частування зберігайте в прохолодному і сухому місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь