Незвичайний рецепт займе гідне місце на вашому столі. Солодка черешня ідеально поєднується з приємною вишневою кислинкою. Ласощі можна подавати до чаю і використовувати для випічки.
Збільшувати порцію не можна, інакше буде потрібно більше часу на варіння. В результаті ягоди перетравляться, а якість готового продукту стане гірше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Черешня 1 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
Кроки
- З’єднайте вишню з черешнею. Засипте цукром.
- Акуратно перемішайте. Цукор повинен повністю розподілитися по поверхні ягід.
- Поставте на середній вогонь. Скип’ятивши.
- Шумівкою дістаньте ягоди. Залиште сироп уварюватися на півгодини. Вогонь повинен бути мінімальним. Обсяг зменшиться приблизно на 2 см.
- Капніть трохи на холодну тарілку. Якщо крапля густа, значить сироп готовий.
- Поверніть назад ягоди. Поваріть 10 хвилин.
- Простерилизуйте банки. Залийте кипляче варення. Щільно закрутіть кришки.