Мармелад — східна насолода із фруктів та цукру, яка сьогодні популярна у всьому світі.
Не сперечаємося, вибір мармеладу в магазинах сьогодні величезний – звичайний та жувальний, з різними смаковими добавками, різної форми – починаючи від зірочок та закінчуючи милими ведмежатами. Однак не варто забувати, що в магазинному мармеладі ще й безліч шкідливих добавок – штучних барвників. Виникає резонне питання: навіщо купувати такий мармелад, якщо в домашніх умовах можна швидко приготувати натуральний та смачний продукт. До речі, зберігається домашній мармелад також досить довго, тому вам не доведеться возитися з десертом щодня.
Рецепти мармеладу
Зважилися приготувати мармелад удома? Вам будуть потрібні дозрілі фрукти, які слід почистити і подрібнити. Якщо кислі фрукти, можна залити їх розчином соди. Мармелад варять, безперервно помішуючи. Фрукти варять до загутіння, а потім мнуть або протирають через сито. Цукор додають не на самому початку, а коли маса почне густіти. Якщо ви хочете отримати цілком корисний дієтичний продукт, мармелад можна приготувати і без цукру. Готовність мармеладу можна визначити звичайною ложкою – від ложки у масі має залишатися поглиблення. Потім мармелад кладуть прянощі – корицю, ваніль тощо. Любителі смаку з кислинкою можуть додати лимон.
Коли мармелад буде готовим, залишається викласти його в чисту ємність. Коли він застигне і з’явиться скоринка, посуд можна накрити. Подають мармелад у нарізаному вигляді.
Мармелад відомий не лише своїм чудовим смаком, а й користю. Завдяки пектину ласощі чистять організм від шкідливих речовин. Домашній мармелад, як уже говорилося вище, не містить барвників та ароматизаторів. Тому його можна безбоязно давати дітям із двох років.
50 хв2
Приготувати смачний домашній мармелад можна на основі улюбленого варення – наприклад, смородинового. Потрібно лише трохи агар-агару, щоб десерт тримав форму, і чистої води.
5 год 0 хв4
Гарбузовий мармелад – ласощі з особливим осіннім смаком, які можна подавати на Хелловін або просто їсти за вечірнім чаєм. Якщо хочеться більше пікантності, можна додати улюблених спецій –.
1 год 10 хв10
У мармелад з агрусу можна додавати цедру лимона або лайма, а також корицю, що додасть частуванню оригінальний і пікантний смак. Краще брати трохи недозрілі ягоди, оскільки в них...
40 хв10
Легкий у приготуванні рецепт грушевого мармеладу, який підкориться навіть початківцям кулінарам. Щоб його зробити, потрібен мінімум продуктів – соковиті груші, цукор і трохи води.
45 хв15
У цьому рецепті мармеладу зі слив додають шоколад, щоб зробити смак десерту ще цікавішим. Колір готового продукту буде залежати від кольору шкірки плодів – від темно-червоного до червоно-коричневого.
9 год 10 хв15
Поласувати домашнім мармеладом в зимову пору року — додаткове задоволення. Пектин, що міститься в яблуках і зберігається в мармеладі, — дуже корисна речовина, яку надзвичайно важливо вживати в.
1 год 25 хв4
Чорна смородина містить підвищену кількість вітаміну С, що робить її незамінним продуктом для зміцнення імунітету. При цьому з ягід смородини можна приготувати чудовий домашній мармелад.
1 год 20 хв4
Домашній мармелад на основі соку з додаванням агар-агару – натуральні і корисні ласощі. Для його приготування можна використовувати будь-який сік, який подобається.
2 год 40 хв2
Желатин – корисний продукт для шкіри і кісток людини, тому мармелад на його основі не тільки смачний, але і принесе зміцнюючий ефект. Завдяки соку і цедрі лимона, мармелад...
60 хв5
Максимально нешкідливі ласощі з соку апельсина і свіжоприготованого яблучного пюре. Агар-агар дозволяє домогтися пружної консистенції мармеладу. Щоб використовувати ще менше цукру
1 год 50 хв6
Якщо ви ще не знайомі з цибульним мармеладом, то я вкрай раджу вам з ним познайомитися. Це відмінна приправа до м’яса, качки, курки, а також до різноманітних закусок...