Ватрушки — відкриті зверху апетитні коржі, які випікаються з дріжджового, здобного або прісного тіста.
Як спекти ватрушки
Назва страви сходить до слова “ватра”, що означає “вогнище”. Треба сказати, назва для цієї випічки вельми підходяща. Солодкі ватрушки з сиром, згущеним молоком або варенням і чашкою ароматного чаю — те, що потрібно, щоб зібратися за сімейним столом і поділитися останніми новинами.
Класичні ватрушки випікаються з дріжджового тіста, хоча сучасні господині не менш успішно печуть здобу з пісочного, листкового і прісного тіста. Найпопулярнішим видом начинки для ватрушок є сир з додаванням цукру, в який також можна додати фрукти, ягоди, сухофрукти (курагу, родзинки) і ваніль.
Несолодкі ватрушки також дуже популярні. Спечені зі смаженою цибулькою або свіжою зеленню, вони прекрасно підходять до наваристих супів.
Як і в будь-якому виробі з тіста, найважливіше значення при приготуванні страви має вибір борошна. Найкраще для ватрушок підходить борошно вищого сорту з великим вмістом клейковини. Борошно просівають, а потім замішують тісто. Завдяки просіювання ватрушки виходять пишніше і швидше пропікаються. Сир також потрібно брати свіжий. А якщо він трохи підкис, його можна «реанімувати», змішавши з молоком і давши стекти рідині.
Робляться ватрушки так. З тіста катають кульки розміром десь з яйце, дають їм підійти і переносять на деко. Кожну кульку придавлюють в середині дном склянки або чашки, попередньо опущеним в борошно (щоб тісто не липло). Завдяки цьому з’являється виїмка, куди кладуть начинку.
Ватрушки змащують яйцем, сметаною або їх сумішшю і випікають до готовності. Їдять ватрушки свіжими, поки їх смак доповнюється запаморочливим запахом випічки, що поширився по всій квартирі.
60 хв8
Сирні ватрушки з ягодами можуть стати улюбленими ласощами сім’ї: вони пишні, ароматні і надзвичайно смачні, їх можна готувати всією сім’єю і додавати в начинку будь-які
2 год 20 хв8
Здобні ватрушки з сиром і родзинками – відмінне ласощі для дітей і любителів солодкого, особливо в разі, коли хочеться порадувати близьких смачною випічкою з максимальною користю.
2 год 15 хв6
Ватрушку з сиром можна доповнювати свіжими ягодами чорниці: здоба стає не тільки ще смачніше, але і значно корисніше. Щоб начинка була більш ніжною і соковитою, слід вибирати більш...
1 год 25 хв6
Замість свіжих ягід для повноти смаку в ватрушках з сиром нерідко використовують повидло. Воно надає випічці цікавий смак і не вимагає підвищеної кількості цукру.
1 год 25 хв6
Сирно-малинова начинка в здобній ватрушці – ідеальний рецепт для літнього чаювання: ягоди надають десерту кислинку і більш насичений смак і аромат. Готується така випічка досить швидко і не.
1 год 35 хв6
Ватрушка з сирною начинкою – легка випічка, а з дріжджовим листковим тістом виходить оригінальний продукт, який сподобається і домашнім на сімейному чаюванні, і гостям, що раптово прийшли: для.
1 год 35 хв9
Класичним вважається рецепт ароматних дріжджових булочок з м’якою сирною начинкою. У сир за бажанням можна додавати різні топінги: цукати, родзинки або інші сухофрукти.
50 хв8
Чомусь ватрушки у мене в родині люблять більше, ніж пиріжки. Можливо, вся справа у формі. Коли сиру вдома немає, я балую своїх улюблених булочками-сметанниками. Ватрушки зі сметаною зовні.
35 хв8
У мене було прекрасне дитинство, адже майже кожне літо я проводила у бабусі в селі. Вона балувала мене найсмачнішими ватрушками, за якими я дуже нудьгувала вдома, в місті....
3 год 0 хв12
Варто тільки поставити деко з ватрушками в духовку, як будинок відразу наповнюється теплом і затишком. Відмінний вибір для вихідних! Замість родзинок до сиру можна додати свіжі ягоди, тушковані.