Ватрушки з лимонним сиром і родзинками

Ватрушки з лимонним сиром і родзинками

Варто тільки поставити деко з ватрушками в духовку, як будинок відразу наповнюється теплом і затишком. Відмінний вибір для вихідних! Замість родзинок до сиру можна додати свіжі ягоди, тушковані яблука або груші, апельсинові цукати.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Приготуйте тісто. Наріжте вершкове масло невеликими шматочками і розтопіть.
  • Підігрійте молоко, щоб воно стало теплим, але не гарячим, і розчиніть в ньому цукор і сіль.
  • Додайте до молока яйця і добре перемішайте.
  • Змішайте борошно з дріжджами. Всипте половину борошна в молочну суміш і розмішайте. Поступово підсипати борошно, поки у вас не вийде м’яке, еластичне тісто.
  • Додайте розтоплене масло і вимісити тісто руками, 5 хв., скачайте в кулю. Покладіть в миску, накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце на 1-1,5 год.
  • Приготуйте начинку. Протріть сир через сито, а потім збийте міксером з цукром і яйцями. Якщо начинка виходить занадто густа, додайте трохи сметани.­
  • Додайте в начинку лимонну цедру і родзинки і перемішайте. Приберіть в холодильник до використання.
  • Коли тісто збільшиться в об’ємі в два рази, злегка помніть його і розділіть на 12 однакових шматочків. Скачайте їх в кульки і покладіть на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного. Прикрийте рушником і залиште на 15 хв.
  • Розігрійте духовку до 170 °С. Дном невеликої чарки зробіть поглиблення в центрі кожної кульки і заповніть їх начинкою. Збийте яйце, що залишилося з 2 ст. л. води і змастіть тісто пензликом.
  • Поставте деко в духовку і випікайте ватрушки 25-30 хв. Готові ватрушки остудіть і посипте цукровою пудрою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь