Ватрушки з дріжджового тіста з сиром в духовці

Класичним вважається рецепт ароматних дріжджових булочок з м’якою сирною начинкою. У сир за бажанням можна додавати різні топінги: цукати, родзинки або інші сухофрукти.

Інгредієнти
Порції: +9
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • З інгредієнтів для тіста приготувати дріжджову опару і дати їй постояти протягом півгодини, щоб піднялася.
  • Сир перетирається через сито або збивається в блендері. Його змішують з яйцем, а також зі звичайним і ванільним цукром, додають сметану.
  • Сухофрукти обдаються окропом, цукати перебираються. Сирна маса з’єднується з топінгом.
  • Тісто обминають, формують ковбаску, яку ріжуть на шматочки, і з кожного роблять корж з поглибленням для начинки, в яке кладуть приблизно по столовій ложці сирної начинки.
  • Ватрушки викладають на деко, залишають на 20 хвилин, щоб тісто збільшилося в розмірах, а потім змащують сумішшю жовтка з молоком, щоб зверху при випіканні утворилася красива скоринка.
  • Випічку тримають в духовій шафі протягом 25 хвилин при нагріванні в 180 градусах.

Перед подачею здобі потрібно дати трохи охолонути, а потім подавати до гарячих або прохолодних напоїв.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь