Ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром в духовці

Ватрушка з сирною начинкою – легка випічка, а з дріжджовим листковим тістом виходить оригінальний продукт, який сподобається і домашнім на сімейному чаюванні, і гостям, що раптово прийшли: для них таке частування можна приготувати дуже швидко.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Якщо тісто було заморожене, йому потрібно дати відтанути, а потім покласти його при кімнатній температурі на 20 хвилин, щоб воно трохи піднялося.
  • Родзинки замочити в окропі на 5 хвилин, а потім злегка обсушити.
  • В окремій ємності змішати сир з цукром і родзинками, вбити в начинку яйце і все гарненько змішати. Яйце допомагає начинці не розтектися під час випікання.
  • Пласт тісту розкатувати не потрібно, а лише розрізати його на рівні не надто великі квадрати.
  • В середину кожного квадрата викладається начинка, а кути тіста закладають до центру і защипують, щоб ватрушки в духовці не розкрилися. Залишити заготовки на 15 хвилин на столі, щоб піднялися, а потім ватрушки змащують збитим яйцем.
  • Здобу випікають спочатку близько 10 хвилин при високій температурі – в 220 градусів, а після температуру в духовці знижують до 180 градусів і готують ще не більше 15 хвилин.

Подають десерт злегка охолодженим. Насолоджуйтесь!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь