Ватрушки зі сметаною

Чомусь ватрушки у мене в родині люблять більше, ніж пиріжки. Можливо, вся справа у формі. Коли сиру вдома немає, я балую своїх улюблених булочками-сметанниками. Ватрушки зі сметаною зовні нагадують своїх побратимів, різниця тільки в начинці.

Я беру жирну домашню сметану, змішую її з цукром і крохмалем і отримую найніжнішу солодку масу. У поєднанні з повітряним дріжджовим тістом булочки змушують забути на кілька хвилин про навколишній світ і насолодитися чудовим смаком. Навіть діти притихли і тільки муркочуть від задоволення.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
50 хвДрук
  • Злегка підігрійте молоко, додайте дріжджі і 1 ч.л. цукру. Перемішайте і залиште на 10 хвилин. Потім всипте ще 2 ч.л. цукру (загальна кількість в тісті 30 г), сіль і 4 г ванільного цукру. Помішуючи віночком, влийте кефір кімнатної температури.
  • Поступово введіть в масу просіяне борошно. Додайте розтоплене вершкове масло і почніть замішувати тісто. Коли воно стане більш густим, перекладіть його на робочу поверхню і місіть 10 хвилин.
  • Скачайте тісто в кулю і поверніть в миску. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
  • Обімніть тісто, що підійшло і розділіть його на 8 шматочків. Розкачайте кожен в корж діаметром 10 см і товщиною 1,5 см.перекладіть на деко, застелене пергаментним папером, затягніть плівкою і дайте раозстоятися протягом 30 хвилин.
  • Змішайте сметану з рештою звичайного і ванільного цукру і крохмалем. Змастіть дно маленької баночки або круглої склянки соняшниковою олією і зробіть поглиблення в Коржах.
  • Вкладіть начинку зі сметани в кожне поглиблення. Збийте яйце і змастіть тісто. Випікайте булочки в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.

Булочки зі сметаною можна посипати цукровою пудрою. Але у мене це виходить рідко, тому що випічка розлітається дуже швидко. Складно встояти перед ароматом і апетитним виглядом пишних ватрушок з ніжною начинкою. Перевірте самі!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь