Яблучний пиріг-перевертиш

Я дуже люблю пекти різні пироги. Особливо з яблуками. Більшість рецептів вимагають певних сортів, конкретного ступеня солодощі і соковитості. В кінці зими домашні яблука часто втрачають частину своїх властивостей, стають млявими. Я все думала, що приготувати з цих ватних фруктів. І знайшла чудовий яблучний пиріг-перевертень.

Для нього підійдуть абсолютно будь-які яблука. А результат завжди один-приголомшливий смак, а випічка м’яка і соковита. Пиріг ще називають “бурштиновим” за його красивий колір. Зверніть увагу, що бісквітне тісто під час випічки піднімається. Якщо форма буде занадто маленькою, воно просто витече. Простежте, щоб тісто, залите в форму, не доходило до краю мінімум на 1 см.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Помийте яблука, розріжте їх на 3-4 частини і видаліть серцевину. Шкірку чистити не потрібно.
  • Візьміть нероз’ємну форму діаметром 24-26 см. рясно змастіть її маслом, а те, що залишилося розріжте на шматочки і розкладіть по дну. Всю форму посипте цукром (100 г).
  • Викладіть один щільний шар яблук вниз шкіркою. Посипте фрукти 100 г цукру, потім викладіть інші яблука. Нічого, якщо вони будуть підніматися над формою.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть яблука на рівень трохи нижче середини духовки і запікайте протягом 50-60 хвилин. Дайте їм повністю охолонути.
  • Збийте яйця з дрібкою солі в пишну піну. Поступово введіть цукор і ванільний цукор, продовжуючи збивати до тих пір, поки маса не стане більш щільною.
  • Змішайте борошно з розпушувачем і просійте в миску з яєчною масою. Акуратно перемішайте віночком рухом знизу вгору до однорідності.
  • Залийте яблука тістом. Злегка струсіть форму, щоб воно змогло пройти крізь яблука нижче. Поверніть пиріг в духовку ще на 20 хвилин при тій же температурі. Коли пиріг охолоне, накрийте його тарілкою і переверніть. Приберіть в холодильник на 1 годину.

Сироп, що утворився при запіканні яблук, після охолодження буде нагадувати мармелад. За цей час бісквіт добре просочиться соком. Пиріг більше схожий на яблучний десерт. Тіста в ньому зовсім мало, суцільна начинка. А смак словами не передати, краще приготувати і спробувати. А враженнями діліться в коментарях.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 5 оцінок, середнє 4.2 з 5 )
Залишити відповідь