Варене м’ясо щуки – смачне і доступне дієтичне блюдо, яке з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Найчастіше щуку варять для юшки, але також не менш популярна і просто зварена у воді або на пару риба, тому в даній статті постараємося розібратися, скільки часу і як правильно варити щуку, щоб м’ясо вийшло смачним і повністю приготувалося.
Скільки часу варити щуку до готовності?
Час варіння щуки не велика і складає в середньому півгодини, але в залежності від обраного способу приготування і від цілей варіння, може трохи відрізнятися:
- Скільки варити щуку в каструлі? В середньому в каструлі, додати порізану на шматочки щуку потрібно варити 30 хвилин після закипання води в каструлі.
- Скільки часу варити щуку для юшки? При приготуванні юшки з щуки, рибу варять 30 хвилин, щоб вийшов більш легкий бульйон, або до 60 хвилин, щоб отримати більш наваристий бульйон.
- Скільки варити щуку на пару в мультиварці? В мультиварці в режим «На пару» щуку потрібно готувати в середньому 30-35 хвилин до готовності.
Дізнавшись, скільки хвилин варять щуку, розглянемо далі, як варити цю рибу в каструлі, щоб м’ясо повністю проварилося, було смачним і м’яким, а бульйон наваристим.
Як підготувати щуку до варіння?
Куплену або спійману самостійно рибу перед варінням насамперед слід почистити:
- Щуку промиваємо в холодній воді, ретельно змиваючи дрібне сміття і слиз зі всієї поверхні риби.
- За допомогою ножа або спеціальної щітки для чищення риби очищаємо всю тушку щуки від луски, у напрямку від хвоста до голови.
- Розпорюєм ножем черево щуки і ретельно вичищаємо всі нутрощі, а також видаляємо білу плівку на внутрішній поверхні живота, після чого промиваємо холодною водою.
- Відрізаємо голову, хвіст і плавники у щуки (з них також можна зварити наваристу юшку), а тушку розрізаємо впоперек на однакові шматочки.
- От і все. Щука підготовлена і оброблена, далі її можна відварювати.
На замітку: багато рекомендують в голові вирізати зябра і очі перед варінням, щоб бульйон у усі виходив більш чистим і смачним.
Як варити щуку в каструлі?
Після того, як щука оброблена, можна приступати до приготування. Розглянемо покроково, як зварити щуку в каструлі:
- Щука 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 1 шт.
- Вода 1 л.
- Сіль ½ ч. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Щоб м’ясо щуки вийшло більш смачним при варінні будемо також використовувати 1 морква, 1 цибулину, 1 шт. картоплі, кріп і чорний перець горошком.
- Вибираємо каструлю відповідного розміру, і кладемо в неї почищену і порізану на невеликі шматочки морква, цілу очищену цибулину, порізану картоплю і шматочки підготовленої щуки, заливаємо водою (рівень води повинен покривати всі вміст каструлі і бути вище на 3-5 см) і на великому вогні доводимо до кипіння.
- Після закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь до середнього, знімаємо утворилася пінку на поверхні води, кладемо 2-3 горошини чорного перцю, порізаний кріп, додаємо сіль за смаком і варимо щуку 30 хвилин до готовності, прикривши кришкою каструлі.
- По завершенню варіння перекладаємо зварені шматочки щуки на тарілку і подаємо до столу.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки і як варити щуку, Ви зможете швидко приготувати цю рибу в домашніх умовах під улюблений гарнір або зварити з неї пахучу смачну юшку. Свої відгуки та корисні поради, як варити рибу щуку, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.