Як і скільки варити щуку?

скільки варити щуку

Варене м’ясо щуки – смачне і доступне дієтичне блюдо, яке з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Найчастіше щуку варять для юшки, але також не менш популярна і просто зварена у воді або на пару риба, тому в даній статті постараємося розібратися, скільки часу і як правильно варити щуку, щоб м’ясо вийшло смачним і повністю приготувалося.

Скільки часу варити щуку до готовності?

Час варіння щуки не велика і складає в середньому півгодини, але в залежності від обраного способу приготування і від цілей варіння, може трохи відрізнятися:

  • Скільки варити щуку в каструлі? В середньому в каструлі, додати порізану на шматочки щуку потрібно варити 30 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки часу варити щуку для юшки? При приготуванні юшки з щуки, рибу варять 30 хвилин, щоб вийшов більш легкий бульйон, або до 60 хвилин, щоб отримати більш наваристий бульйон.
  • Скільки варити щуку на пару в мультиварці? В мультиварці в режим «На пару» щуку потрібно готувати в середньому 30-35 хвилин до готовності.

Дізнавшись, скільки хвилин варять щуку, розглянемо далі, як варити цю рибу в каструлі, щоб м’ясо повністю проварилося, було смачним і м’яким, а бульйон наваристим.

Як підготувати щуку до варіння?

Куплену або спійману самостійно рибу перед варінням насамперед слід почистити:

  1. Щуку промиваємо в холодній воді, ретельно змиваючи дрібне сміття і слиз зі всієї поверхні риби.
  2. За допомогою ножа або спеціальної щітки для чищення риби очищаємо всю тушку щуки від луски, у напрямку від хвоста до голови.
  3. Розпорюєм ножем черево щуки і ретельно вичищаємо всі нутрощі, а також видаляємо білу плівку на внутрішній поверхні живота, після чого промиваємо холодною водою.
  4. Відрізаємо голову, хвіст і плавники у щуки (з них також можна зварити наваристу юшку), а тушку розрізаємо впоперек на однакові шматочки.
  5. От і все. Щука підготовлена і оброблена, далі її можна відварювати.

На замітку: багато рекомендують в голові вирізати зябра і очі перед варінням, щоб бульйон у усі виходив більш чистим і смачним.

Як варити щуку в каструлі?

  • Інгредієнти: щука 1 шт, вода – 1 л, цибуля – 1 шт, морква – 1 шт, картопля – 1 шт, сіль – 0,5 ч. л., спеції – за смаком.
  • Загальний час приготування: 35 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 30 хвилин.
  • Калорійність: 98 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Слов’янська. Тип страви: основне блюдо. Кількість порцій: 2.

Після того, як щука оброблена, можна приступати до приготування. Розглянемо покроково, як зварити щуку в каструлі:

  1. Щоб м’ясо щуки вийшло більш смачним при варінні будемо також використовувати 1 морква, 1 цибулину, 1 шт. картоплі, кріп і чорний перець горошком.
  2. Вибираємо каструлю відповідного розміру, і кладемо в неї почищену і порізану на невеликі шматочки морква, цілу очищену цибулину, порізану картоплю і шматочки підготовленої щуки, заливаємо водою (рівень води повинен покривати всі вміст каструлі і бути вище на 3-5 см) і на великому вогні доводимо до кипіння.
  3. Після закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь до середнього, знімаємо утворилася пінку на поверхні води, кладемо 2-3 горошини чорного перцю, порізаний кріп, додаємо сіль за смаком і варимо щуку 30 хвилин до готовності, прикривши кришкою каструлі.
  4. По завершенню варіння перекладаємо зварені шматочки щуки на тарілку і подаємо до столу.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки і як варити щуку, Ви зможете швидко приготувати цю рибу в домашніх умовах під улюблений гарнір або зварити з неї пахучу смачну юшку. Свої відгуки та корисні поради, як варити рибу щуку, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 98 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь