Найкраще доповнення до соковитої вареної кукурудзи – це сіль, яка вигідно відтіняє солодкість зерняток, і вершкове масло, яке підкреслить ніжний кукурудзяний смак. Головний секрет ніжних соковитих качанів в тому, що сіль необхідно додавати тільки при подачі. Якщо зварити кукурудзу відразу в підсоленій воді, зерна вже не будуть такими ніжними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 2 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове за смаком
Кроки
- Кукурудзу разом з листям промиваємо. Кукурудзяні рильця відокремлюємо – вони при варінні не знадобляться. З качанів відокремлюємо волоски.
- Листя з качанів знімаємо і укладаємо їх на дно каструлі. Поверх розміщуємо кукурудзу.
- Заливаємо кукурудзу на листках в каструлі окропом, закриваємо кришкою і ставимо варитися на плиту.
- Варимо двадцять хвилин при кипінні середньої активності, після чого плиту вимикаємо, а качанам даємо постояти в гарячій воді ще півгодини.
- Щипцями перекладаємо варену кукурудзу на тарілку, обсипаємо її сіллю. Руками втираємо сіль по всій поверхні, після чого проводимо по зернах шматочком вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!