Як правильно варити кукурудзу з сіллю в каструлі?

Найкраще доповнення до соковитої вареної кукурудзи – це сіль, яка вигідно відтіняє солодкість зерняток, і вершкове масло, яке підкреслить ніжний кукурудзяний смак. Головний секрет ніжних соковитих качанів в тому, що сіль необхідно додавати тільки при подачі. Якщо зварити кукурудзу відразу в підсоленій воді, зерна вже не будуть такими ніжними.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
40 хвДрук
  • Кукурудзу разом з листям промиваємо. Кукурудзяні рильця відокремлюємо – вони при варінні не знадобляться. З качанів відокремлюємо волоски.
  • Листя з качанів знімаємо і укладаємо їх на дно каструлі. Поверх розміщуємо кукурудзу.
  • Заливаємо кукурудзу на листках в каструлі окропом, закриваємо кришкою і ставимо варитися на плиту.
  • Варимо двадцять хвилин при кипінні середньої активності, після чого плиту вимикаємо, а качанам даємо постояти в гарячій воді ще півгодини.
  • Щипцями перекладаємо варену кукурудзу на тарілку, обсипаємо її сіллю. Руками втираємо сіль по всій поверхні, після чого проводимо по зернах шматочком вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь