Ще один чудовий варіант приготування бісквіта, якщо у вас немає духовки і навіть мультиварки. Бісквіт відмінно піднімається, виходить легким і повітряним і навіть трохи більш вологим, ніж в духовці.
Каструлю візьміть з товстими стінками. Коли будете викладати тісто, залишайте запас. Справа в тому, що воно повинно збільшитися вдвічі, і важливо, щоб тісто не «втекло». Дуже важливо готувати на самому мінімальному вогні.
Інгредієнти
- Куряче яйце 5 шт.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Борошно пшеничне 140 гр.
- Ванільний цуко 1 пакетик
Кроки
- Розділіть білки з жовтками. До жовтків додайте половину цукру і збийте міксером. Маса повинна побіліти і стати відносно густою.
- В іншій чаші з’єднайте білки з цукром, що залишився і ванільним цукром і збийте до збільшення маси втричі і появи стійких піків.
- До жовткової маси додайте половину білкової маси і акуратно вимішуйте лопаткою від низу до верху.
- Потім в кілька заходів введіть борошно, просіяне двічі. Акуратно вимісіть його в яєчну масу.
- Перекладіть тісто до решти білків і продовжите вимішувати від низу до верху. Діяти потрібно акуратно, але впевнено, щоб маса не осіла.
- Каструлю, в якій будете готувати бісквіт, встеліть пергаментом.
- Викладіть в нього тісто, накрийте кришкою, закрийте мокрим рушником в 2 шари і відправте на плиту, включивши мінімальний вогонь. Готуйте годину.
- Готовність бісквіта перевіряйте паличкою з дерева. Якщо він готовий, вимкніть вогонь і відкрийте кришку.
- Через 5 хвилиночок витягніть його з каструлі.