Як приготувати пишні оладки на кефірі, щоб не осідали

Деколи під час смаження оладки на сковороді добре піднімаються, а після охолодження перетворюються в плоскі коржі. З’ясуємо, чому це відбувається, і розповімо, як приготувати пишні оладки на кефірі, щоб вони не осідала після смаження.

Простий варіант пишних оладків

Виділяють 2 причини, чому вони не виходять пишними: неправильні пропорції продуктів і порушення температурного режиму. Нижче — найпростіший спосіб приготування смачної випічки. Готові оладки виходять пишними і не осідають навіть після охолодження.

Інгредієнти:

  • кефір 3,2 % — 300 мл;
  • сода харчова — 5 м;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • борошно — 300 р.

Приготування:

  • В підходящу за обсягом миску вилити кисломолочний напій. Висипати харчову соду, сіль, цукор, все добре перемішати.

  • Всипати порційно попередньо просіяне борошно, розмішати до однорідності.

  • Сковороду змастити рослинним жиром, розжарити. Викласти тісто, додавши округлу форму. Готувати на середньому вогні з 2 боків до появи рум’яної і красивої скоринки. Для кращого прожарювання можна накрити кришкою, але не щільно. В іншому випадку з’явиться конденсат.

  • Викласти оладки на тарілку, застелену паперовою серветкою. Подати до столу з будь-яким солодким соусом.

Оладки «Міні-пампушечки»

Снідати можна по-різному. Наприклад, зробити омлет, яєчню, посмажити млинці або оладки. Оладки на кефірі виходять пишними, а щоб вони не осідали після охолодження, важливо знати, як правильно їх приготувати.

Інгредієнти:

  • кефір 3,2 % — 500 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • масло рослинне — 1 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • сіль — ⅓ ч. л.;
  • сода — ½ ч. л.;
  • борошно — 300 р.

Приготування:

  • Кисломолочний напій рекомендується попередньо потримати на кухонному столі, щоб він нагрівся до кімнатної температури. З’єднати з харчовою содою, добре розмішати.

  • В підходящу за обсягом тару розбити яйце, вилити масло і додати сіль, цукор. Розмішувати віночком до розчинення продуктів.
  • Влити кисломолочний напій, змішаний з содою.

  • Борошно всипати порційно, а не всю відразу. Замісити густе, без грудок тісто. Прикрити і залишити ємність на чверть години.

  • Сковороду розжарити, влити олію. Смажити до готовності. Головне, пам’ятати, що перемішувати тісто не можна.

  • Готові коржі викласти на тарілку з паперовими серветками. Перекласти на красиве блюдо.
  • Подають з медом, джемом або згущеним молоком.

Оладки як пух

За представленим рецептом можна зробити смачні і пишні оладки на кефірі зі смаком ванілі. Це швидкий і легкий варіант, як приготувати їх так, щоб вони не осідали.

Інгредієнти:

  • кефір — 500 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • борошно — 400 г;
  • сода — ½ ч. л.;
  • ванілін — 1 г;
  • олія для смаження.

Приготування:

  • У відповідну тару вилити теплий кисломолочний напій. Додати яйце, висипати цукор, ванілін і сіль. Використовуючи віночок, добре перемішати.

  • Частинами відправити борошно при помішуванні.
  • Висипати харчову соду, продовжити заміс.

  • Залишити отриману масу в спокої.
  • Набрати в ложку тісто, викласти на розігріту олію. Знизити нагрів і смажити на невеликому вогні.

  • Перед подачею промокнути паперовими серветками і подати з солодким соусом до столу.

Оладки з яблуком

Урізноманітнити звичні оладки допоможе яблуко. Випічка набуває оригінальний смак.

Інгредієнти:

  • кефір 2,5% — 250 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • ванілін — 1 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сіль за смаком;
  • борошно — 200-300 р;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  • У чашку відправити кефір, соду і добре розмішати. Завдяки наявності кислоти в напої продукт буде гаситися, надаючи випічці надалі легкість і легкість.

  • В чаші блендера з’єднати яйце, цукор, ретельно збити.
  • Додати солодку яєчну суміш з кефіром.

  • Посолити за смаком, ввести порціями борошно, зробити заміс тіста.
  • Яблуко підготувати, видалити непридатні в їжу частини, в тому числі і шкірку. Нашаткувати середньою соломкою або натерти на тертці. Відправити в тісто, розмішати.

  • Посмажити оладки. Викласти на тарілку. Посипати солодкою пудрою і подати з гарячим чаєм.

Оладки повітряні

Існує величезна кількість рецептів, як приготувати пишні оладки на кефірі. Щоб випічка не осідала після охолодження, рекомендується суворо дотримуватися представленій інструкції.

Інгредієнти:

  • кефір — 250 мл;
  • вода — 40 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 240 г;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • сода — ½ ч. л.;
  • масло рослинне для смаження.

Приготування:

  • З’єднати кефір і воду, перемішати, трохи підігріти на плиті.
  • В іншу ємність розбити яйце. Відправити до нього сіль, цукор, кефір і все ретельно перемішати.

  • Поступово в 2-3 прийому додати борошно, перемішати до однорідності.

  • Додати харчову соду, розмішати.

  • Столовою ложкою викласти порційно тісто на розігріту сковорідку. Обсмажити оладки з 2 боків на олії.

  • Готову випічку подавати зі сметаною і гарячим чаєм.

Оладки з абрикосом

Для чаювання можна зробити ароматні і дуже смачні оладки. У представленому рецепті випікається 2 види: класичні і з додаванням свіжого абрикоса. Розповімо, як приготувати пишні оладки на кефірі, щоб вони не осідали.

Інгредієнти:

  • кефір — 500 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • борошно — 400 г;
  • розпушувач — 2,5 ч. л.;
  • ванілін — 1 г;
  • абрикоси — 4 шт.;
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. В підходящу миску відправити кисломолочний напій кімнатної температури.
  2. Вбити куряче яйце. Потім висипати цукор, ванілін і сіль, все добре перемішати.
  3. Частинами всипати борошно вищого сорту, замісити однорідне тісто. Для отримання більш пухкої консистенції, просіяти борошно рекомендується 2-3 рази через сито з дрібними отворами.
  4. Висипати розпушувач, розмішати.
  5. Витримати на кухонному столі 10 хвилин і приступити до випікання оладок.
  6. Використовуючи велику ложку, взяти порцію тіста і викласти на розпечену сковороду з жиром.
  7. Смажити з 2 сторін, надіслати на тарілку остуджуватися.
  8. В залишки тіста додати порізані абрикоси, перемішати.
  9. Сформувати оладки і обсмажити їх з 2 сторін, накривши кришкою.
  10. Смачні, соковиті, пишні оладки готові.

Як приготувати пишні оладки на кефірі, щоб вони не осідали? Все досить легко і просто. Головне, слідувати інструкції, а також після замісу тіста його не перемішувати. Інакше випічка вийде менш пишною і повітряної. Для різноманітності в тісто можна додавати родзинки, свіже яблуко або абрикоси. Обов’язково спробуйте приготувати оладки з представленим рецептами.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь