На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Блюдо готується на маленькому вогні 20 хвилин, а потім ще 15 – під кришкою. Виходить неймовірно смачна і корисна вечеря.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячі стегена 400 гр.
- Рис білий 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 50 мл.
- Вода 400 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
- Лист лавровий 1 шт.
- Приправа для рису за смаком
Кроки
- Для початку видаляємо кістки з курячих стегон і знімаємо з них шкіру. Далі промиваємо їх під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо рослинну олію і злегка обсмажуємо на ньому курку.
- Цибулю з морквою очищаємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням. Далі довільно ріжемо всі овочі на шматочки середнього розміру.
- Тепер відправляємо нарізані овочі до курки і обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Далі готуємо рис. Кілька разів добре промиваємо його під холодною водою, поки вона не буде прозорого кольору.
- Відправляємо промитий рис до курки з овочами, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком, лавровий лист і приправу для рису. Потім заливаємо все водою, накриваємо сковороду кришкою і доводимо до кипіння. Далі робимо маленький вогонь і тушкуємо все протягом 20 хвилин. Через необхідний час вимикаємо нагрів і даємо постояти під кришкою ще 15 хвилин.
Розкладаємо готову страву по тарілках, посипаємо свіжою зеленню, і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!