Легкий корисний салат, який можна готувати хоч кожен день. Робиться дуже швидко, і користь організму несе. Тунець можна використовувати як в олії, так і у власному соку – залежить від смакових уподобань. У зазначений набір продуктів також можна додавати додатково будь-які овочі: оливки, огірки, терту на крупній тертці моркву та ін.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Помідор 3 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Салатний мікс зелені 75 гр.
- Олія оливкова за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оцет бальзамічний за смаком
Кроки
- Салатний мікс промиваємо і обсушуємо на рушник. Розкладаємо на дно сервірувального блюда або порційно на кожній тарілці.
- Помідори і болгарський перець промиваємо і обсушуємо. Вирізаємо у перцю плодоніжки і видаляємо насіння. М’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Помідори ріжемо на тонкі часточки.
- Розкладаємо томати з перцем поверх зеленої «подушки».
- Яйця заздалегідь варимо круто і охолоджуємо. Очищаємо і акуратно ріжемо на поздовжні часточки. Банку з тунцем розкриваємо і зливаємо рідину. Рибу розминаємо виделкою.
- Поверх томатів розподіляємо тунця, а на нього потім викладаємо часточки варених яєць. Посипаємо салат сіллю і чорним меленим перцем. Поливаємо оливковою олією і скроплюємо бальзамічним оцтом.
Подаємо відразу після приготування.