Яскравий і соковитий салат з вираженим смаком тунця і сиру. Інгредієнти укладаємо шарами, щоб закуска виглядала ефектніше. Для зручності рекомендуємо використовувати кулінарне кільце або роз’ємну форму для тортів. Після приготування обов’язково даємо страві просочитися в холодильнику.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 1 банка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир твердий 170 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Оцет яблучний 6% 3 ст. л.
Кроки
- Ріпчасту цибулю очищаємо. Нарізаємо дрібними поперечними кубиками. Поміщаємо їх в піалу і заливаємо яблучним оцтом. Даємо промаринуватися п’ять-десять хвилин, після чого оцет зливаємо, а цибулю віджимаємо.
- Твердий сир натираємо на тертці з дрібними отворами.
- Варені яйця розрізаємо і виймаємо жовтки. Білки без жовтків натираємо на крупній тертці.
- Жовтки тремо на дрібній тертці окремо.
- З тунця зливаємо зайву рідину і розминаємо м’якоть виделкою.
- На дно сервірувального блюда укладаємо кулінарне кільце. Викладаємо в нього терті білки і розрівнюємо. Змащуємо тонким шаром майонезу.
- Поверх розподіляємо шар тунця, на нього-шар ріпчастої цибулі.
- Знову змащуємо майонезом.
- Викладаємо шар тертого сиру, розрівнюємо.
- Повторюємо тонкий шар майонезу.
- Завершальний шар – терті жовтки. Кільце затягуємо харчовою плівкою і завадимо блюдо з салатом в холодильник на пару годин для просочення.
Після просочення знімаємо плівку і кільце, подаємо салат до столу.
Приємного апетиту!