Як приготувати смачний салат з тунцем консервованим, сиром і яйцем

Яскравий і соковитий салат з вираженим смаком тунця і сиру. Інгредієнти укладаємо шарами, щоб закуска виглядала ефектніше. Для зручності рекомендуємо використовувати кулінарне кільце або роз’ємну форму для тортів. Після приготування обов’язково даємо страві просочитися в холодильнику.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Ріпчасту цибулю очищаємо. Нарізаємо дрібними поперечними кубиками. Поміщаємо їх в піалу і заливаємо яблучним оцтом. Даємо промаринуватися п’ять-десять хвилин, після чого оцет зливаємо, а цибулю віджимаємо.
  • Твердий сир натираємо на тертці з дрібними отворами.
  • Варені яйця розрізаємо і виймаємо жовтки. Білки без жовтків натираємо на крупній тертці.
  • Жовтки тремо на дрібній тертці окремо.
  • З тунця зливаємо зайву рідину і розминаємо м’якоть виделкою.
  • На дно сервірувального блюда укладаємо кулінарне кільце. Викладаємо в нього терті білки і розрівнюємо. Змащуємо тонким шаром майонезу.
  • Поверх розподіляємо шар тунця, на нього-шар ріпчастої цибулі.
  • Знову змащуємо майонезом.
  • Викладаємо шар тертого сиру, розрівнюємо.
  • Повторюємо тонкий шар майонезу.
  • Завершальний шар – терті жовтки. Кільце затягуємо харчовою плівкою і завадимо блюдо з салатом в холодильник на пару годин для просочення.

Після просочення знімаємо плівку і кільце, подаємо салат до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь