Ні грама води – тільки власний сік. Саме завдяки цьому смак у варення виходить максимально яскравим, насиченим. Ароматне, смачне, з приємним вишневим ароматом і цільними солодкими ягідками.
За рецептом пропорції з цукром йдуть 1 до 1 – це потрібно, щоб перебити кислоту вишень. Але якщо ви не любите занадто солодку продукцію або у вас досить солодка вишня, сміливо скорочуйте кількість підсолоджувача. Готувати варення потрібно заздалегідь, так як вишня повинна дати сік. А для цього її потрібно залишити в цукрі годин на 10-12.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 3 кг.
- Цукор-пісок 3 кг.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Вишеньки переберіть, видаліть гілочки і сміття. Потім промийте холодненькою водичкою.
- Після того залийте, знову ж таки, холодною водою і залиште хвилинок на 15. Потім злийте воду і знову обполосніть.
- Перекладіть ягідки в друшляк, знову промийте і залиште, щоб стекла зайва рідина.
- Вишню перекладіть в каструлю з товстим дном. Посипте цукром. Потрясіть каструлю, щоб кожна Вишенька виявилася в цукрі.
- Залиште на ніч в прохолодному місці. В процесі можна ще пару раз струсити.
- Поставте каструлю на повільний вогонь на наступний ранок. Це потрібно, щоб майбутнє варення поступово прогрівалося.
- Коли побачите, що сиропу стало більше, а ягоди прогрілися, збільште газ до максимуму і дочекайтеся, щоб сироп закипів. Не забудьте знімати пінку.
- Відіжміть сік 1 лимона і додайте його в варення. Акуратно розмішайте.
- Після закипання уварюйте ще пару хвилинок. Остудіть варення.
- Розлийте остигле варення по підготовленим стерилізованим баночках і закрийте простерилізованими кришками.