Як приготувати вишневе варення без додавання води

вишневе варення без додавання води

Ні грама води – тільки власний сік. Саме завдяки цьому смак у варення виходить максимально яскравим, насиченим. Ароматне, смачне, з приємним вишневим ароматом і цільними солодкими ягідками.

За рецептом пропорції з цукром йдуть 1 до 1 – це потрібно, щоб перебити кислоту вишень. Але якщо ви не любите занадто солодку продукцію або у вас досить солодка вишня, сміливо скорочуйте кількість підсолоджувача. Готувати варення потрібно заздалегідь, так як вишня повинна дати сік. А для цього її потрібно залишити в цукрі годин на 10-12.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
12 год 0 хвДрук
  • Вишеньки переберіть, видаліть гілочки і сміття. Потім промийте холодненькою водичкою.
  • Після того залийте, знову ж таки, холодною водою і залиште хвилинок на 15. Потім злийте воду і знову обполосніть.
  • Перекладіть ягідки в друшляк, знову промийте і залиште, щоб стекла зайва рідина.
  • Вишню перекладіть в каструлю з товстим дном. Посипте цукром. Потрясіть каструлю, щоб кожна Вишенька виявилася в цукрі.
  • Залиште на ніч в прохолодному місці. В процесі можна ще пару раз струсити.
  • Поставте каструлю на повільний вогонь на наступний ранок. Це потрібно, щоб майбутнє варення поступово прогрівалося.
  • Коли побачите, що сиропу стало більше, а ягоди прогрілися, збільште газ до максимуму і дочекайтеся, щоб сироп закипів. Не забудьте знімати пінку.
  • Відіжміть сік 1 лимона і додайте його в варення. Акуратно розмішайте.
  • Після закипання уварюйте ще пару хвилинок. Остудіть варення.
  • Розлийте остигле варення по підготовленим стерилізованим баночках і закрийте простерилізованими кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь