Смачне морозиво в домашніх умовах можна приготувати за допомогою морозивниці. Ласощі готуються швидко і без особливих зусиль. Подавайте частування як десерт!
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 500 мл.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Куряче яйце 5 шт.
- Екстракт ванілі 2 ч. л.
Кроки
- З яєць витягаємо тільки жовтки. Старанно розтираємо їх з половиною цукру до отримання гладкої світлої маси.
- У сотейнику з’єднуємо молоко, вершки і цукор, що залишився. Кип’ятимо рідку суміш.
- Тонким струменем вливаємо гаряче молоко до розтертих жовтків. Розмішуємо вміст і готуємо на помірному вогні до легкого загустіння. В кінці додаємо ванільний екстракт.
- Повністю охолоджуємо заготовку і перекладаємо її в морозивницю.
- Включаємо і слідуємо інструкції. На приготування десерту піде близько однієї години.
Готове морозиво ділимо на порції і подаємо до столу!