Якщо ви любите солоне сало, пропоную скористатися незвичайним рецептом апетитної закуски з прошарками м’яса. Солоне сало, приготовлене за цим рецептом, обов’язково припаде до смаку чоловічій половині.
Як смачно засолити сало з прошарками м’яса
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1 кг.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Вода 1 л.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Сіль велика 5 ст. л.
- Часник 4 зубці
- Лавровий лист 5 шт.
Кроки
- Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Часник очистіть від лушпиння і промийте.
- Необхідну кількість свіжого свинячого сала з прошарком зачистіть ножем.
- Наріжте на шматочки однакового розміру. Сало викладіть у банку. Приготуйте розсіл. У каструлю налийте холодну воду, додайте часник, лавровий лист, велику сіль, чорний перець горошком і мелений. Добре перемішайте. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння.
- Гарячий розсіл повністю остудіть за кімнатної температури. Залийте сало. Прикрийте чимось і залиште за кімнатної температури на добу. Потім приберіть у холодильник ще на 3 доби.
- Після закінчення часу витягніть сало з розсолу і обсушіть його паперовими рушниками. Ароматне сало помістіть у поліетиленовий пакет чи затягніть харчовою плівкою. Зберігайте у морозилці. Готове сало наріжте на шматочки і подавайте на стіл як самостійну закуску.
Смачного!