Засолити сало правильно, щоб воно було м’яким та пряним справжнє мистецтво. Сало в розсолі зі спеціями та часником виходить особливо апетитним. Смачна закуска точно припаде до душі рідним та гостям!
Як солити сало в розсолі в каструлі
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1 кг.
- Часник 5 зубців
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль 7 ст. л.
- Вода 1.5 ст. л.
Кроки
- Сало промиваємо та нарізаємо брусочками приблизно 5 на 7 см.
- Часник чистимо від лушпиння і ділимо його на часточки.
- У воду додаємо сіль, лавровий лист та чорний перець горошками.
- Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, даємо воді залишити ще 3 хв. Остуджуємо воду до кімнатної температури.
- Занурюємо сало у воду і додаємо часник.
- Накриваємо каструлю тарілкою та зверху встановлюємо банку з водою.
- Витримуємо сало під пресом у соляному розчині 24 години. Потім зливаємо воду і обсушуємо сало у паперових рушниках.
- Загортаємо сало в целофан і відправляємо в морозильник на кілька годин.
Порада: готове сало перед відправкою в морозильник можна натерти спеціями, тоді його смак вийде прянішим.
Смачного!