Як солити сало в розсолі в каструлі

Засолити сало правильно, щоб воно було м’яким та пряним справжнє мистецтво. Сало в розсолі зі спеціями та часником виходить особливо апетитним. Смачна закуска точно припаде до душі рідним та гостям!

Як солити сало в розсолі в каструлі

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Сало промиваємо та нарізаємо брусочками приблизно 5 на 7 см.
  • Часник чистимо від лушпиння і ділимо його на часточки.
  • У воду додаємо сіль, лавровий лист та чорний перець горошками.
  • Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, даємо воді залишити ще 3 хв. Остуджуємо воду до кімнатної температури.
  • Занурюємо сало у воду і додаємо часник.
  • Накриваємо каструлю тарілкою та зверху встановлюємо банку з водою.
  • Витримуємо сало під пресом у соляному розчині 24 години. Потім зливаємо воду і обсушуємо сало у паперових рушниках.
  • Загортаємо сало в целофан і відправляємо в морозильник на кілька годин.

Порада: готове сало перед відправкою в морозильник можна натерти спеціями, тоді його смак вийде прянішим.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь