Ще один легкий в приготуванні рецепт смачного варення з агрусу. Всього 2 родукта і трохи вашого часу. Сам процес досить тривалий, але більша його частина, а саме 6-8 годин, це пасивна готування – в цей час варення просто остигає. Уварюється воно двічі для створення більш густої консистенції.
На відміну від попереднього рецепта, ягоди тут залишаються цільними, а не подрібнюються в пюре. Це надає страві якусь пікантність. Кількість цукру Ви так само можете регулювати, додавши трохи менше, якщо хочете більш кисленький варіант. У міру густе, що тягнеться, з шматочками ягоди – варення з агрусу за цим рецептом виходить неймовірно смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Промийте і обсушіть агрус. Переберіть, щоб викинути сміття і погані ягоди. Відріжте хвостик і плодоніжки.
- Кожну ягоду наскрізь проткніть зубочисткою і викладіть в каструлю, де будете варити. Засипте цукровим піском і залиште на кілька годин при кімнатній температурі.
- Надішліть каструлю на плиту, дочекайтеся закипання. Як тільки Варениця закипить, перемішайте і готуйте ще 5 хвилинок. Обов’язково знімайте всю пінку.
- Залиште варення охолонути при кімнатній температурі – на це піде приблизно 6-8 годин.
- Повторно відправте каструлю з варенням на плиту. Знову дочекайтеся, щоб маса закипіла, і після цього готуйте ще 5 хвилинок. Не забувайте постійно помішувати.
- Розлийте гаряче варення по заздалегідь підготовленим баночках, закрийте кришками і переверніть вгору денцем. Залиште так до повного охолодження.