Для приготування компотика по написаному нижче рецепту, потрібно взяти грушу сорту “лимонка”. Однак ви можете вибрати будь-який інший сорт на ваш вибір. Ця груша відрізняється злегка терпким кисло-солодким смаком з легким лимонним післясмаком, і компот виходить дійсно дуже незвичайним. Не менш цікавими виходять і фрукти.
Готувати його так само легко, як і за попереднім рецептом – з такою заготівлею впорається навіть молода і недосвідчена господиня. Із зазначеного числа продуктів виходить 3 дволітрові банки напою, тобто всього 6 літрів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша
- Вода
- Цукор-пісок 400 гр.
- Лимонна кислота ¾ ч. л.
Кроки
- Помийте все груші водою, відірвіть живці і покладіть фрукти в баночки.
- Залийте кожну з банок до самого верху окропом і накрийте кришечкою. Залиште на 20-30 хвилинок.
- По закінченню зазначеного часу злийте з банок водичку в каструлю. Туди ж насипте цукру. Поставте каструлю на вогонь.
- Коли сироп почне кипіти, його потрібно перемішати. Після цього додайте лимонну кислоту. Знову розмішайте.
- Залийте сиропчиком груші і закатати банки.
- Поставте баночки з компотом догори дном, укутайте ковдрою або ще чим-небудь теплим.
- Коли баночки охолонуть, відправте їх на зберігання.