Як закрити на зиму компот з груш без стерилізації

компот з груш без стерилізації

Для приготування компотика по написаному нижче рецепту, потрібно взяти грушу сорту “лимонка”. Однак ви можете вибрати будь-який інший сорт на ваш вибір. Ця груша відрізняється злегка терпким кисло-солодким смаком з легким лимонним післясмаком, і компот виходить дійсно дуже незвичайним. Не менш цікавими виходять і фрукти.

Готувати його так само легко, як і за попереднім рецептом – з такою заготівлею впорається навіть молода і недосвідчена господиня. Із зазначеного числа продуктів виходить 3 дволітрові банки напою, тобто всього 6 літрів.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Помийте все груші водою, відірвіть живці і покладіть фрукти в баночки.
  • Залийте кожну з банок до самого верху окропом і накрийте кришечкою. Залиште на 20-30 хвилинок.
  • По закінченню зазначеного часу злийте з банок водичку в каструлю. Туди ж насипте цукру. Поставте каструлю на вогонь.
  • Коли сироп почне кипіти, його потрібно перемішати. Після цього додайте лимонну кислоту. Знову розмішайте.
  • Залийте сиропчиком груші і закатати банки.
  • Поставте баночки з компотом догори дном, укутайте ковдрою або ще чим-небудь теплим.
  • Коли баночки охолонуть, відправте їх на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь