Час варіння кукурудзи безпосередньо залежить від ступеня її зрілості. Кукурудзу світлу, молочної стиглості, свіжозірвану варимо не більше десяти-п’ятнадцяти хвилин. Молоді качани через кілька днів після збору зажадають вже двадцять-тридцять хвилин варіння. Зріла кукурудза вариться від півгодини і до двох годин: чим грубіше зернятка, тим довше варіння.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 4 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове за смаком
Кроки
- Качани для варіння вибираємо з ніжно-зеленим листям – це буде молода кукурудза.
- Ставимо на плиту каструлю з водою – качани при варінні повинні бути повністю покриті рідиною, враховуємо це при виборі обсягу каструлі. Великі качани можна розламати навпіл при необхідності. Кукурудзу очищаємо від листя і волосків.
- У киплячу воду занурюємо кукурудзу, закриваємо кришкою. З моменту закипання варимо десять-п’ятнадцять хвилин. Ножем проколюємо зернятка – якщо вони м’які, то варіння припиняємо. Важливо не переварити молоду кукурудзу, щоб вона залишалася м’якою і соковитою. Тому обов’язково оцінюємо шляхом проколу м’якість зерняток вже через десять-п’ятнадцять хвилин варіння.
- Готову кукурудзу викладаємо на блюдо, присипаємо сіллю за смаком і кладемо на гарячі зерна шматочок вершкового масла. Подаємо кукурудзу гарячою.
Приємного апетиту!