Кавунове варення — солодкий, красивий десерт з яскравим кавуновим смаком. Готувати варення з кавунів можна різними способами, з м’якоттю і без неї, з додаванням кірочок кавуна, з додатковими інгредієнтами (ягодами, фруктами, горіхами), так і без них.

Як варити варення з кавуна

Готують варення з кавуна методом уварювання кавунового соку з цукром, також «п’ятихвилинним» способом, коли підготовлена м’якоть кавуна пересипається цукром до появи соку, потім доводиться до кипіння, кипить п’ять хвилин, вимикається, остуджується. Потім процес кип’ятіння повторюється. Далі варення закочують по стерилізованим банкам і переносять на зберігання в комори, в льохи.

Готувати м’якоть кавуна, особливо якщо є рішення готувати варення з його скоринками, можна в цукровому сиропі. Для цього сироп попередньо готується з частини води і цукру. Потім в нього опускають підготовлені інгредієнти — скоринки кавуна, нарізані тонко, м’якоть без кісточок. Варення доводять до кипіння, трохи кип’ятять, остуджують. Процес можна повторити, щоб варення було густим. Далі варення закупорюють в скляні банки на зимове зберігання.

Варення з кавуна може служити прекрасним доповненням до різної солодкої випічки – оладок, млинців. Ним можна просочувати торти, тістечка, кекси, іншу випічку. З кавунового варення дуже смачні прохолоджуючі напої, наприклад, морси.

конфітюр з м'якоті кавуна з агар-агаром
1 год 50 хв2044
Такий конфітюр прекрасно підійде на сніданок для бутербродів, його можна подавати з млинцями, оладками. Якщо використовувати коричневий цукор, готовий
варення з м'якоті кавуна шматочками
18 год 0 хв2094
Щоб кавунове варення вийшло шматочками, і м’якоть не розварилася, йому періодично потрібно давати час настоятися в цукровому сиропі.
Кавунове варення з гвоздикою
6 год 30 хв20137
Готовий десерт має пікантний смак. При бажанні можна додати кардамон, корицю, бадьян. Тоді вже в процесі варіння кухня наповнюється приємним східним ароматом
джем з кавунових кірочок на зиму
1 год 40 хв20130
Такий кавуновий джем стане прекрасним доповненням до ранкових тостів, бутербродів, оладок. При бажанні в нього можна додати ківі, ананас, персик та інші фрукти.
Кавунове варення з лимоном
8 год 35 хв10125
Ваніль надає кавуновому варенню характерний аромат, а сік лимона приємну кислинку і цитрусовий аромат. При бажанні можна додати сік половини апельсина.
4 год 0 хв10163
Деякі господині не беруться готувати кавунове варення, думаючи, що це складно. Але вони глибоко помиляються. Готувати ласощі не складно, головне дотримуйтесь