Найпростіший і швидкий спосіб зварити кавунове варення

Деякі господині не беруться готувати кавунове варення, думаючи, що це складно. Але вони глибоко помиляються. Готувати ласощі не складно, головне дотримуйтесь послідовність дій і зазначені рекомендації.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
4 год 0 хвДрук
  • Кірки кавунів очистіть від грубої шкірки. Поріжте довільно кубиками, соломкою, часточками.
  • Додайте вказану кількість цукрового піску, перемішайте, залиште на 2-3 години. За цей час скоринки пустять сік.
  • Після закінчення часу кавунову масу нагрійте і варіть півгодини, періодично мішайте . Варення не повинно сильно кипіти. Не забувайте періодично знімати пінку, яка з’являється на поверхні.
  • Через півгодини влийте 150 мл води, додайте ваніль і варіть ще півгодини. Час варіння можна змінити, вибирайте потрібну вам консистенцію. Пам’ятайте, що гаряче варення трохи рідке. Після охолодження воно стане більш густим. Перед подачею варення охолодіть.

Якщо варення заготовлює на зиму, гарячим розкладіть в стерилізовану суху тару, щільно закрийте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь