Закриваємо ароматне кавунове варення з гвоздикою

Кавунове варення з гвоздикою

Готовий десерт має пікантний смак. При бажанні можна додати кардамон, корицю, бадьян. Тоді вже в процесі варіння кухня наповнюється приємним східним ароматом кориці і прянощів. Особливий смак і аромат додасть імбир. Корінь необхідно очистити, натерти і додати з соком лимона прямо в кавунове варення.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
6 год 30 хвДрук
  • Видаліть грубу частину кірок. Поріжте їх кубиками. Залийте водою, так щоб рівень води був врівень з кірками, проваріть годину, періодично знімайте пінку, що з’являється.
  • Відкиньте на друшляк, нехай стече вся рідина.
  • Висипте в 0,5 л рідини цукор, перемішайте і закип’ятіть. Вийде цукровий сироп.
  • У сироп помістіть кавунові шматочки, додайте гвоздику і інші прянощі за бажанням.
  • Варіть масу півгодини. Дайте вистоятися варенню 4-5 годин.
  • Видаліть гвоздику, кардамон і бадьян (якщо їх додавали). Знайти прянощі не складно, вони плавають зверху.
  • Закип’ятіть масу, проваріть півгодини, влийте сік лимона, варіть ще 5 хвилин. Подавайте варення після охолодження. Для заготівлі на зиму, гарячу масу розкладіть в стерилізовану тару.

А тепер маленький секрет, як зробити справжній мармелад, яким можна порадувати малюків:

  1. Виловіть шматочки кірок з варення, покладіть в друшляк, щоб злилася вся рідина.
  2. Розкладіть шматочки на піднос або грати, залиште на 2-3 дні, вони трохи підсохнуть.
  3. Обваляйте шматочки в цукрі або цукровій пудрі. Можна скористатися стружкою кокоса, кунжутом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь