Як зварити джем з кавунових кірочок на зиму

джем з кавунових кірочок на зиму

Такий кавуновий джем стане прекрасним доповненням до ранкових тостів, бутербродів, оладок. При бажанні в нього можна додати ківі, ананас, персик та інші фрукти.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Зріжте з кірок кавуна грубу шкірку. Поріжте їх кубиками. Подрібніть кубики за допомогою блендера або м’ясорубки. Можна скористатися теркою.
  • Приготуйте цукровий сироп: змішайте воду з цукровим піском, закип’ятіть. У сироп викладіть кавунову масу, перемішайте. Варіть 30 хвилин.
  • Грунтовно вимийте апельсин з лимоном. Якщо поверхня цитрусових ребриста, скористайтеся щіткою. Натріть на тертці верхню частину шкірки апельсина і лимона. Викладіть цедру до кавунової маси, вилийте сік половини лимона.
  • Все перемішайте, варіть на повільному вогні 20 хвилин.
  • Розкладіть в сухі, що пройшли стерилізацію, ємності. Щільно закрийте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь