Варення з кавунових шкірок з ваніллю і лимоном

Кавунове варення з лимоном

Ваніль надає кавуновому варенню характерний аромат, а сік лимона приємну кислинку і цитрусовий аромат. При бажанні можна додати сік половини апельсина.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
8 год 35 хвДрук
  • Вимиті кавунові кірки очистіть від грубої шкірки. Поріжте шматочки довільною формою і розміром.
  • У воді розчиніть соду, викладіть в неї порізані шматочки, залиште на 3-4 години. Вони стануть м’якше. Промийте чистою водою.
  • Всипте вказану кількість цукру, перемішайте. Через 2 години нагрійте і проваріть чверть години, видаліть пінку, що утворилася. Залиште на 4 години, нехай шматочки наситяться сиропом.
  • Проваріть 20-25 хвилин, всипте ванільний цукор, додайте сік лимона.
  • Проваріть ще 10 хвилин. Розкладіть готове кавунове варення в стерилізовані ємності, щільно закрийте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь