Це один з найпростіших варіантів приготувати варення з агрусу без варіння. Ви просто поєднуєте необхідні інгредієнти – а їх всього 3-і ласощі готові. З додаткових продуктів тут додається апельсин. Саме він надає легкі цитрусові нотки в настільки знайомому блюді.
Якщо ви не плануєте з’їсти все варення відразу, то можете його заморозити. Розливати краще по невеликих контейнерах або формам, щоб діставати порційно. Потім досить дістати з морозильної камери необхідну кількість ласощів заздалегідь і дати йому розтанути або прямо таким додати в чай.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1.5 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Апельсин 250 гр.
Кроки
- Перевірте весь агрус на наявність сміття і неякісних ягід. Видаліть хвостики і плодоніжки. Промийте агрус спочатку холодною водою, а потім обдайте кип’яченою.
- Апельсин очистіть від шкірки, розділіть на частки і наріжте кожну з них навпіл. Видаліть кісточки.
- Надішліть агрус в каструлю, додайте до нього апельсин і засипте все це цукром. Перетріть блендером до повного розчинення цукру.
- Для зберігання розлийте по контейнерах для заморозки, закрийте кришками і відправте в морозилку.