Желе не вийшло (желатин не застиг) – що робити?

Ніжне домашнє желе часто набагато смачніше покупного, тим більше готувати його так просто і не потрібно особливих інгредієнтів і навичок його приготування, головне уважно дотримуватися всі пропорції за обраним рецептом. Але що робити, якщо желе не застигло і вийшло рідким? В такому випадком вам допоможуть поради з цієї статті.

Причини, чому не застигає желе після приготування

Найпростіша і поширена причина – додано мало желатину при готуванні. Навіть дотримуючись всіх рекомендацій з рецептів на кулінарних сайтах, така ситуація може трапиться з кожним.

Наступна поширена причина-використання в желе натуральних ягід і фруктів (наприклад: ананас, ківі), через які желе може на застигнути (впливають на желатин і не дають йому «схопитися»).

Останньою причиною може стати низька якість купленого желатину, минулий термін його придатності або неправильне зберігання (погіршилася якість за період зберігання).

У будь-якому випадку, якщо зіткнулися з такою проблемою при готуванні желе, не варто сумувати, ситуацію можна постаратися виправити.

Що робити, якщо не застигло желе

Врятувати вже готове, але не застигле желе цілком можливо, для цього слід:

  1. Почати нагрівати желе на повільному вогні.
  2. У теплу підігріту желейну масу додати більше желатину, регулярно його заважаючи ложкою, щоб він повністю розчинився (пропорцію желатину в желе потрібно збільшити в 1.5 – 2 рази від тієї, що була вказана в рецепті або на упаковці желатину).
  3. Желе до кипіння доводити не потрібно, головне ретельно розвести в ньому доданий желатин, після чого можна розлити по формах і помістити в холодильник, щоб желе застигло.

Порада: не рекомендується поміщати готове желе в морозильну камеру, так як при дуже низьких температурах желатин втратить свої властивості і желе не застигне взагалі.

Сподіваємося в подальшому у Вас не будуть виникати проблеми з застиганням желатину в желе та інших стравах, якщо ж виникнуть, зазначені в статті поради допоможуть уникнути цієї проблеми або швидко вирішити її. Якщо ви знаєте хороші поради, що робити, коли не вийшло желе, залишаємо їх в коментарях під статтею і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь