Це двошарове желе в міру солодке і дуже смачне. Чимось схоже на панна-котту, але з характерною приємною кислинкою йогурту.
Головне завдання при приготуванні цього десерту – досить добре охолодити розчинений желатин, щоб він не збився в грудки в йогурті кімнатної температури. І враховуйте, що желе готується не дуже швидко – спочатку знадобиться час для застигання першого шару.
Інгредієнти
Порції: –+
- Йогуртовий шар
- Натуральний йогурт без добавок, краще Грецький 400 г.
- Цукор-пісок 75 г.
- Желатин 15 г.
- Вершки згущені з цукром 100 мл.
- Основа
- Вишня 200 г.
- Цукор-пісок 60 г.
- Вода 150 мл.
- Желатин 15 г.
Кроки
- Желатин для обох шарів окремо замочуємо в холодній воді. Для листового використовуємо довільну кількість, порошковий замочуємо в співвідношенні 1 до 6 з водою (на 1 г желатину 6 мл води). У мене листовий желатин.
- Для йогуртового шару з’єднуємо в сотейнику вершки і цукор. Ставимо на конфорку і доводимо до кипіння і розчинення цукру. Знімаємо з вогню і додаємо желатин. Перемішувати.
- Далі потрібно з’єднати йогурт з вершками так, щоб желатин не схопився грудками від різкого контрасту температури. Для початку кладемо в вершкову масу 2 ст.л. йогурту і інтенсивно перемішуємо віночком. Потім додаємо половину йогурту, що залишився, перемішуємо. І другу половину – і теж перемішуємо. Розливаємо по порційних склянках або креманкам.
- Ставимо в холодильник застигати – це займе пару годин.
- Приблизно через годину робимо вишневий шар. Для цього з’єднуємо вишню (можна прямо з морозилки), цукор і воду в сотейнику. Ставимо на плиту і проварюємо 5 хвилин після закипання.
- Знімаємо з вогню і додаємо розмочений желатин.
- Ми залишаємо остигати при кімнатній температурі, поки не застигне перший шар (якщо у вас в кухні холодно, краще приготуйте вишневий шар хвилин за 20 до розливу по склянках).
- Розкладаємо ягоди з сотейника порівну по склянках на йогуртовий шар, потім заливаємо рідиною.
- Знову ставимо в холодильник до повного застигання.
- Подаємо.