У холодну пору року полуницю дістати важко, але цей мус вартий того, щоб постаратися. Саме ця соковита стигла червона ягода асоціюється з Днем Всіх закоханих не просто так. Адже поєднання полуниці з вершками — це справжнє задоволення.
Якщо ви хочете порадувати другу половинку солодким і незвичайним святковим частуванням, спробуйте приготувати полуничний мус. Запевняю, впораються навіть ті, хто жодного разу не куховарив. Але любов адже штовхає нас на подвиги, вірно?
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 1 л.
- Полуничне желе 50 г.
- Полуниця 225 г.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Вершки 300 мл.
- Желатин 105 г.
- Цукор-пісок 80 г.
- Йогурт 100 г.
- Мед квітковий 50 г.
Кроки
- Поставте воду на вогонь і, постійно помішуючи, розчиніть 45 г желатину і 50 г желе червоного або рожевого кольору. Додайте цукор і варіть, помішуючи, до однорідності суміші. Перелийте желатиновий розчин на деко і відправте його в холодильник на 2,5 години.
- Змішайте полуницю з йогуртом, молоком, медом і вершками в блендері. Додайте розчинений желатин, що залишився і перемішайте.
- З застиглого рожевого “полотна” виріжте сердечка за допомогою форми і викладіть в стакан стовпчиком. Залийте їх йогуртової сумішшю і приберіть в холодильник на 1,5 години. Перед подачею наріжте частування порційними шматочками.
Якщо ви все-таки не знайшли в супермаркеті полуницю, не турбуйтеся. Можна замінити її полуничним варенням або джемом. Але тоді будьте обережні з цукром, щоб не пересолодити десерт.