У дитинстві я була з того рідкісного виду дітей, які любили манну кашу. Цю любов я пронесла через роки і намагалася передати своїм дітям. Але вони, на жаль, пішли в батька. Довелося піти на хитрість і використовувати старий бабусин рецепт. І це спрацювало. Смажені манники пішли на ура.
По суті це та ж манна каша, тільки захована під хрусткою скоринкою з панірувальних сухарів. До речі, я так і не зізналася з чого складаються мої фірмові оладки. Тільки тихенько посміююся, коли домочадці дружно просять добавки. Їжте, мої дорогі, це корисно і ситно.
- Манна крупа 100 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Олія соняшникова 100 мл.
- Молоко коров’яче 400 мл.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі 3 ст. л.
- Змішайте сіль з цукром і поставте на вогонь. Коли молоко закипить, всипте тонким струменем манну крупу, постійно помішуючи віночком. Варіть 3-4 хвилини до загустіння, продовжуючи мішати.
- Збийте яйце і додайте його до повністю остигнувшу кашу. Ретельно перемішайте до однорідності.
- Вологими руками візьміть невелику частину манної суміші і сформуйте котлету. Обваляйте її з усіх боків в сухарях.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і викладіть манники на невеликій відстані один від одного. Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки.
З тарілки манники зникають швидко, не встигнувши охолонути. А подаю я це диво зі сметаною і варенням. Манку діти не люблять, а смажені котлети з манки наминають за обидві щоки. Дійсно смачно!