Пиріг з моркви «Ласкавий»

Морквяними пирогами свого часу любила пригощати гостей моя бабуся. Як зараз пам’ятаю, тісто таке пружинисте і яскраве, а смак випічки абсолютно ні на що не схожий. Згодом і я навчилася готувати пиріг з моркви. За допомогою погружного блендера це робити простіше простого.

Подібна випічка не вимагає начинки. Більш того, іноді я в неї навіть цукор не додаю. Хочеться зберегти той натуральний смак, за який ми любимо моркву. Тому пиріг з моркви «ласкавий» — ідеальні ласощі для цінителів оригінального смаку. Рекомендую випробувати!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Одну велику або дві середніх моркви очистіть і промийте від бруду. Наріжте їх кільцями і пересипте в чашу блендера. Туди ж вбийте яйця. Влийте рослинну олію.
  • Подрібніть інгредієнти в однорідну масу за допомогою погружного блендера. Через хвилин 5 всипте цукор. Якщо у вас морква солодка, додавайте його менше зазначеної кількості.
  • Перемішайте масу віночком. Поступово підсипати в миску борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем. Замісіть однорідне тісто. Кубиком масла змастіть форму для випікання.
  • Перелийте в форму морквяне тісто. Прикрасьте заготовку скибочками яблука. Випікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Суджу по собі, «ласкавий» пиріг з моркви готується із задоволенням. Це швидка домашня випічка, з якою не соромно і гостей зустріти. Готовому морквяному пирогу дайте хвилин 10 охолонути, а потім посипте його цукровою пудрою. Подавайте ласощі до чаю. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь