Пиріг з листкового тіста з яблуками в духовці

Для чаювання в колі сім’ї та близьких друзів рекомендуємо до подачі до столу, пиріг з яблуками з листкового тіста. Простий набір продуктів дозволяє приготувати страву за короткий період часу. Десерт з посипанням з цукрової пудри (за бажанням) вразить вас своїм смаком і ароматом.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
40 хвДрук
  • Промиваємо яблука проточною водою. Обтираємо їх рушником і нарізаємо кубиками. Попередньо серцевину і хвостики плодів необхідно вирізати, а шкірку залишити.
  • Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і викладаємо яблука. Посипаємо їх цукром. Через хвилину додаємо ванілін і корицю. Тушкуємо яблука 10 хвилин під кришкою на середньому вогні. Потім кришку слід прибрати і випарувати рідину на великому вогні за 5-7 хвилин.
  • Поки начинка для пирога остигає, займемося тістом. Попередньо розморожуємо його і розгортаємо перший пласт. Форма шару – прямокутний, товщина-2-3 міліметри. По широкому краю ділимо пласт навпіл (візуально). Робимо надрізи через кожні 3-4 сантиметри на одній половині, на іншу викладаємо начинку. Ми залишаємо краєчок тіста для закріплення країв сторін.
  • Змащуємо край з боку начинки водою, використовуючи кулінарну кисть. Накриваємо начинку стороною з прорізами і защипуємо краї. Те ж саме проробляємо з другим пластом тіста.
  • Розігріваємо духовку до 220 градусів. Відрізаємо два листа, від рулону паперу для випічки. Викладаємо їх на деко і кладемо пироги. Розбиваємо яйце. Збиваємо його віночком і змащуємо випічку за допомогою кулінарної кисті. Випікаємо пироги 20-25 хвилин. Охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь