Для мене подорожі — це не просто можливість відпочити і побачити щось нове, а й привезти парочку цікавих рецептів. Греція в цьому плані — гастрономічний рай. Там такий достаток смачних і корисних страв, що не хочеться вставати з-за столу. Свою улюблену картоплю з часником в духовці я привезла звідти. Тепер можу насолоджуватися нею у будь-який час.
Заправка з оливкової олії, лимонного соку, часнику і орегано перетворює звичайну печену картоплю в оригінальне блюдо в грецькому стилі. Такий гарнір прекрасно підійде до м’яса. Хоча і сам по собі він досить смачний. Я вважаю за краще їсти ароматну картоплю з популярним грецьким соусом дзадзікі. Незрівнянне поєднання!
- Картопля 1 кг.
- Лимонний сік 100 мл.
- Олія оливкова 70 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 2 зуб.
- Орегано 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Очистіть картоплю, розріжте уздовж на 8 частин так, щоб вийшли часточки, і викладіть у форму для запікання.
- Для заправки змішайте лимонний сік, олію, орегано і подрібнений часник.
- Полийте картоплю соусом, посоліть і поперчіть за смаком. Влийте трохи води, щоб частково покрити картоплю.
- азогрейте духовку до 200 градусів і запікайте картоплю протягом 50-60 хвилин.
Завдяки заправці у картоплі по-грецьки приємна лимонна кислинка. А аромат в кухні стоїть просто непередаваний. Щоб посилити смак, посипте блюдо рубаним базиліком або петрушкою. Ну як, сподобалося?