Без «Мімоза» в будинку у моїх батьків не обходився жоден Новий Рік. Скільки себе пам’ятаю, брат ріже продукти кубиком на олів’є, а я натираю їх на велику тертку для свого салату. Подорослішавши, я вирішила вдосконалювати рецепт, привнести в нього щось нове. Тому зустрічайте салат-рулет «Мімоза»!
Через стільки років «Мімоза»залишається одним з кращих новорічних салатів. Це яскраве і барвисте блюдо-справжня прикраса столу. Рулет «Мімоза» за смаком нічим не відрізняється від свого знаменитого оригіналу. А ось в розрізі закуска куди компактніше і цікавіше. Приготуйте, не пошкодуєте!
- Сардина в олії 240 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Масло вершкове 50 гр.
- Морква ½ шт.
- Куряче яйце 7 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Картопля 3 шт.
- Насамперед підготуйте продукти. Відваріть круто яйця, а картоплю — в шкірці до готовності. Яйця остудіть і очистіть. Відокремте жовтки від білків. Окремо натріть їх на дрібній тертці.
- Таким же чином подрібніть і картоплю. Рибні консерви без кісток розімніть виделкою. Зелену цибулю наріжте кільцями. До неї можете додати петрушку або кріп.
- Дошку вистеліть харчовою плівкою. Викладіть перший шар салату — жовток і майонезна сітка. Тепер натріть поверх першого шару на дрібній тертці заморожене масло.
- Потім наступний шар — твердий або плавлений сир (за смаком), натертий на дрібній тертці. Посипте цей шар натертим білком. Кожен шар, крім масла, покривайте тонкою сіткою з майонезу.
- Далі викладіть картоплю. На неї — зелень. Самий останній шар — риба. Викладайте шари так, щоб кожен наступний був менше за розміром, ніж попередній.
- Тепер зберіть щільний рулет. З’єднайте краю харчової плівки і загорніть їх цукеркою. Рулет приберіть в холодильник мінімум на годину. А найкраще на ніч.
Готовий рулет «Мімоза» діставайте з холодильника перед самою подачею. Акуратно звільніть його від плівки і наріжте однаковими скибочками. Прикрасьте їх крапельками майонезу і невеликими гілками кропу. Подавайте до столу на широкому блюді. Гості будуть в захваті від такої інтерпретації класичної закуски. Чекайте оплесків!