Любите італійську кухню? Тоді цей рецепт брускети просто створений для вас. Італійська шинка, сир і помідори в поєднанні зі свіжим багетом не залишать байдужим нікого. А щоб підкреслити смак продуктів і додати бутербродам родзинку, обов’язково додайте сушений базилік.
Замість прошутто (це і є та сама італійська шинка) можна взяти хамон – в’ялену свинину по-іспанськи. Це вишукане м’ясо якнайкраще гармонує з пармезаном і помідорками (тут ми рекомендуємо віддати перевагу черрі). І, звичайно, хороша оливкова олія.
Інгредієнти
Порції: –+
- Багет
- Прошутто або хамон
- Сир Пармезан
- Помідор
- Часник
- Базилік сушенний
- Олія оливкова
На порцію
Калорії: 650 ккал
Кроки
- Томати обполосніть, витріть і наріжте невеликими шматочками.
- Перекладіть їх в чашку, полийте оливковою олією, посипте базиліком і гарненько все змішайте.
- Багет наріжте на шматки товщиною 1-1.5 сантиметра.
- Викладіть підготовлений хлібець на застелене спеціальним папером деко і підсушіть в духовці при 200 градусах – на це у вас піде хвилиночок 5.
- Підсушені шматочки багета натріть часничком.
- Зверху покладіть томати в оливковій олії, на них – прошутто, а поверх найтонші шматочки сиру.
Брускетти подаються холодними.