Ще один простий рецепт неймовірно смачної закуски. Соковита, кисло-солодка завдяки поєднанню черрі, рікотти і меду начинка просто ідеально підходить для хрусткого свіжого хліба. А зелень буде відмінним доповненням і останнім штрихом цього приголомшливого страви.
Важливо: хоч ці брускетти і готуються дуже і дуже просто, робити їх потрібно заздалегідь. Пасивне приготування, а саме запікання в духовці, займає 40 хвилин. Ви ж в цей час можете займатися іншими справами. Інгредієнти вказані з розрахунку на 2 шматочки хліба.
Інгредієнти
- Черрі 200 гр.
- Сир Рікотта 80 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
- Базилік свіжий 2 гр.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Чебрець 2 гілочки
- Хліб 2 кусочки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Томати і зелень обполосніть водою і обсушіть.
- Черрі наріжте половинками і відправте в миску. Туди ж покладіть листочки від чебрецю.
- Посоліть, додайте перчик, мед і оливкову олію. Акуратно все це перемішайте.
- Викладіть на застелене пекарським папером деко і запікайте в духовці 40 хвилин при температурі в 150 градусів.
- Розігрійте сковорідку з додаванням вершкового масла і обсмажте на ньому хліб з двох сторін.
- Підготовлений хлібець змастіть сиром. Зверху викладіть запечені черрі.
- Подрібніть базилік і посипте їм брускетти. Тепер закуску можна подавати на стіл.