Неймовірно смачний цибулевий суп на яловичому бульйоні з портвейном
Це просто шедевральний, нереально смачний суп, який обдарує вас просто буйством відчуттів. Яскравий небанальний смак, який можна отримати всього лише з декількох простих продуктів.
Дуже важливо в цьому рецепті правильно томити цибулю. Вона не повинна обсмажитись: потрібно саме протомити її в вершковому маслі – тільки в цьому випадку вони обміняються смаками і соками, і вийде те, чого ми так чекаємо. Грінки можна зробити з хліба, батона або французького багета. Всього вказано продуктів на каструлю в 1.5-2 літри.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий або курячий бульйон 1 л.
- Портвейн 80 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Масло вершкове 80 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для грінок:
- Нарізаний хліб
- Тертий твердий сир
Кроки
- Для початку очистіть основний інгредієнт цього супу – цибулю. Потім наріжте її кубиками приблизно з 1 сантиметр.
- У сковорідку з високими стінками або в каструлю з товстими стінками відправте вершкове масло. Розтопити.
- Тепер в розтоплене на вогні масло викладіть цибулю, перемішайте і приберіть вогонь на мінімум. Цибуля повинен томитися на маслі якомога довше – саме тушкуватися, не обсмажуватися. Томити її потрібно близько години.
- Через годину цибуля з маслом повинні стати якогось кремоподібного стану. Тепер можна додати портвейн і знову перемішати.
- Потім влийте частинами літр бульйону, кожен раз в процесі перемішуючи.
- Посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Нехай суп вариться ще з чверть години.
- Хліб наріжте невеликими шматочками.
- Сир натріть на тертці з отворами великого розміру.
- Хліб викладіть на деко, посипте сиром і запікайте буквально 10 хвилин в духовці.
Подавайте суп разом з грінками з сиром.