Ароматний суп з цибулі шалот з картоплею і креветками

суп з цибулі шалот з картоплею і креветками
Час приготування: 45 хв

Ще один варіант смачного супчика-пюре для тих, хто не впевнений, що буде їсти не подрібнену цибулю в супі. Ароматний, вершковий, з великою кількістю спецій, який підкреслюють смак – цей суп виходить просто приголомшливим.

Замість класичного ріпчастої цибулі тут використовується цибуля-шалот – вона володіє більш ніжним і м’яким смаком і ароматом. А в поєднанні з вершками це блюдо виходить настільки вишуканим, що і уявити складно. А креветки це тільки підкреслюють.

Інгредієнти
Кроки
45 хвДрук
  • Очистіть цибулю і картоплю. Картоплю наріжте кубиками, цибулю-кільцями.
  • У сковороді прогрійте суміш з оливкової олії і вершкового масла і відправте туди обсмажуватися нашу цибулю разом з картоплею.
  • Обсмажуйте, періодично перемішуючи, до м’якості на середньому вогні.
  • У каструлю вилийте бульйон і відправте на плиту. Коли він закипить, покладіть туди картоплю і цибулю. Перемішайте.
  • Коли бульйон знову закипить, додайте мускатний горіх, перець і прованські трави. Перемішайте і варіть на слабкому вогні ще хвилинок 20.
  • Часничок очистіть, подрібніть і обсмажуйте на оливковій олії разом з креветками до готовності креветок.
  • Суп подрібніть занурювальним блендером. Додайте вершки і перемішайте.
  • Остудивши. Подавайте холодним, додавши креветки. За бажанням можна прикрасити зеленню.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь