Ця заправка виходить досить густа і по-справжньому дуже смачною. Незвичайна, з насиченим смаком – вона є не просто заправкою, а й окремим інгредієнтом будь-якого салату.
Тут використовується трохи рослинної олії, і велика кількість насіння кунжуту і гарбузового насіння. Саме вони дають свій сік. А сік лимона вигідно відтіняє цю насичену корисними жирами заправку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кунжут 1 ст. л.
- Рослинна олія ½ ст. л.
- Очищенне гарбузове насіння 3 ст. л.
- Лимон сік 3 ст. л.
Кроки
- У склянку для блендера (мова йде про погружний) насипте кунжут.
- Залийте рослинною олією і влийте сік лимона – стежте, щоб кісточки не потрапили.
- Туди ж відправте гарбузове насіння.
- Подрібніть все до однорідності за допомогою погружного блендера.