Це нереально простий і швидкий рецепт смачного зимового салату. Ніяких спецій і приправ – тільки природний смак продуктів. Вам просто потрібно нарізати овочі і проварити їх буквально 5 хвилин.
Огірочки залишаються досить хрусткими, як і перець, а помідори щільними і соковитими. Головне – вибирати плоди, які не перезріли. Якщо хочеться більш яскравого смаку, можна додати чорний або запашний перець, лавровий лист. Тієї кількості, яка вказана в інгредієнтах, вистачить, щоб закрутити 5 літрів закуски.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 5 кг.
- Огірок 1.5 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Сіль за смаком
Кроки
- Овочі помийте і витріть.
- Болгарський перець розріжте навпіл, витягніть насіння і видаліть плодоніжки і наріжте соломкою.
- У огірків відріжте кінчики і наріжте овочі половинками кілець.
- Томати наріжте невеликими частками.
- Перець покладіть в казан або товстостінну каструлю. Поверх викладіть огірки, а потім томати.
- Посипте сіллю і цукром і відправте на плиту. Коли майбутня закуска почне кипіти, акуратно перемішайте. Рухи повинні бути знизу вгору. Намагайтеся не пом’яти помідори.
- Після закипання варіть буквально 5 хвилин.
- Розлийте закуску по попередньо простерилізованим теплим банкам.
- Закатати кришками, переверніть, укутайте і залиште до повного охолодження.