Заготівля на зиму компоту з малини і винограду

компоту з малини і винограду

Цей компот володіє дуже яскравим насиченим смаком і не менш яскравим ароматом. Гарний – ніжно-малинового відтінку, він дуже ефектно виглядає з цільними ягодами в складі. М’ята додасть напою свіжості – обов’язково використовувати саме зелене листя.

Як консервант, щоб компот довше зберігався, тут використовується лимонна кислота. При цьому цукру потрібно брати менше, ніж в попередніх рецептах. В іншому випадку напій може вийти надто солодким, навіть нудотним. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
35 хвДрук
  • Каструльку з водою поставте на плиту і дочекайтеся, щоб вона почала кипіти.
  • Виноград заздалегідь промийте, відокремте від гілочок і обсушіть.
  • Покладіть виноград в попередньо простерилізовану банку.
  • Переберіть малину – потрібно видалити сміття, плодоніжки і пошкоджені ягідки.
  • Покладіть відібрані ягоди до винограду. Туди ж покладіть м’яту.
  • У закипілу воду додайте цукру і лимонну кислоту. Розмішайте і уварюйте ще 2-3 хвилинки.
  • Наповніть баночку сиропом до самого верху. Закатати підготовленою кришкою – вона повинна бути простерилізована.
  • Переверніть вгору денцем, закутайте в що-небудь тепле і залиште остигати.
  • Після цього напій з малини і винограду можна переносити в місце постійного зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь