Дуже смачний, в міру солодкий легкий компотик, який відмінно втамовує спрагу навіть в самий жаркий день. Солодка малина і кисло-солодка ожина вдало гармоніюють і доповнюють один одного. Компот виходить дуже насиченого малинового кольору, і якщо ви візьмете в міру міцні ягідки, то вони будуть дуже красиво виглядати в напої.
За рецептом цей компот потрібно пити відразу після охолодження. Однак при бажанні його можна закрити в стерилізованих банках на зиму – такий напій буде не тільки доставляти гастрономічне задоволення, але і стане справжнім джерелом вітамінів, яких всім так не вистачає взимку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 200 гр.
- Ожина 200 гр.
- Цукор-пісок 220 гр.
- Вода 3 л.
Кроки
- Налийте в каструлю воду і відправте її на вогонь.
- Самі в цей час переберіть ягоди. Приберіть сміття, плодоніжки і деформовані плоди.
- Коли вода закипить, додайте цукор і добре перемішайте, щоб він повністю розчинився.
- Коли вода закипить повторно, можна приступити до закладання ягід. Робіть це ложкою дуже акуратно, щоб не обпектися.
- Коли ягоди будуть в каструлі, перемішайте і накрийте кришкою.
- Коли компот закипить, зніміть кришку і варіть ще 5 хвилин.
- Остудіть компот і можете його пити.